zaterdag 26 september 2015

Economy blocks the kickoff!

Een héle tijd geleden zag ik bij haar een leuk idee om mijn restjes te verwerken. Mijn restjes... ik bewaar eigenlijk alles en gooi niet gauw wat weg. Inmiddels is het een wasmand vol, daar moest verandering in komen. Ik heb besloten al mijn restjes te gaan verwerken in economy blocks, en omdat ik veel (heul veul) restjes heb heb ik hier mijn eigen regeltjes bij bedacht;
- geen enkele stof mag 2 keer terugkomen in de blocks
- ik maak iedere maand 6 nieuwe blocks
- het kan niet gek genoeg, vloekende kleuren/prints color blocking; het is allemaal toegestaan.  
Te gek nietwaar? 
Afgelopen zomer heb ik al een flinke kickstart gemaakt, wordt er nu al helemaal blij van! 
Het leuke van het vissen in de wasmand is dat ik allemaal lapjes tegen kom met een: Oja! die heb ik hier en daar voor gebruikt. Als ik genoeg lapjes heb, ik weet nog niet wanneer dat is, wordt dit een deken voor mezelf met een herinnering aan ieder lapje. 





En nu op naar de volgende zes, ik houd jullie op de hoogte. 

maandag 14 september 2015

And the winner is.....

Rapapa Rapapa (dat is een pauk)

See for yourself:
Goede voorbereiding is het halve werk, bedankt voor jullie deelname! 
Even schudden voor de smaak. 
ogen dicht om de spanning hier thuis een beetje op te voeren. 
Ja hoor daar is ie dan!
Gefeliciteerd Lies! stuur je mij een bericht met je adresgegevens? Dan komt één van de twee ritstasjes jouw kant op! Je mag nog een voorkeur aangeven.
Tot gauw weer! 
Liefs Nynke

vrijdag 11 september 2015

Eigenwijs & beginnersfoutje..

Op vakantie kocht ik een heel handig wasknijperzakje, niet duur maar wel mét knijpers: 



Supervrolijk ding, maar na intensief camping gebruik niet zo stevig. Dat kan ik zelf beter! 

Ik heb de bestaande wasknijperzak uit elkaar getornd en ben aan de slag gegaan: 

Deze kan er mee door voor de volgende vakantie al zeg ik het zelf! Wordt je toch vrolijk van?

Wat betreft het beginnersfoutje; dit is mijn eerste give away.
Laat het nu zo zijn dat mijn instellingen niet helemaal goed stonden in mijn blogger account en je dus zonder account niet kon reageren.. OEPS! Dat is nu verholpen en je kunt nog tot morgen middag 12.00 uur reageren!

Liefs Nynke

zaterdag 5 september 2015

Bendy bags & een give away!

In de zomer, tijdens een braderie, liep ik voor het eerst sinds tijden weer eens deze onwijs leuke quilt- en stoffenwinkel binnen. Ik was er in verband met mijn opleiding, en uit zelfbescherming, meer dan een jaar niet binnen geweest. Onwijs leuk om Aljona weer te zien en te spreken, enthousiast liet ze mij van alles zien wat ik vast ook leuk vind om te maken. En ze had gelijk, ik ging heen voor vlieseline en ging met een tas vol naar buiten, én een folder van alle cursussen en workshops welke zij komend jaar aanbiedt. Zeker een kijkje waard!
Waar ik onder andere mee naar buiten ging was het patroon van onderstaande ritstasjes, de bendy bag. Leuk om te maken, ik was enorm nieuwsgierig hoe je nu een diagonale lijn én een rits-in-de- bocht in één tasje kreeg. Daar ben ik nu achter:
Het linker ritstasje (van de bovenste foto) is gemaakt op bestelling. 
Jij kunt één van de andere twee bendy bags winnen! Hoe? 
Laat een reactie, waarin je laat weten welke bendy bag je graag wilt winnen,  achter op mijn blog of facebook . Liken en volgen mag altijd (graag zelfs). Meedoen kan tot 12 september, dan zal ik in samenwerking met een zeer vertrouwelijke commissie een winnaar bekend maken (door middel van loting). 

Succes! 
Liefs Nynke




dinsdag 1 september 2015

Happy Birthday bag

Voor mijn ex-collega maakte ik deze tote-bag, de verjaardag van haar dochter was in aantocht en wilde voor haar graag een persoonlijke tas. Lux (mooie naam he?) houdt van paars en grafische vormen. Ik ben in mijn kast gedoken en vond nog mooie lapjes waar ik een wel een voorvakje van maken kon. Voor de tas zelf gebruikte ik een stevige canvas en voerde deze met katoen, zie hier: 



leuk accent aan de binnenkant