donderdag 29 augustus 2013

Racerback dress

Ook ik wilde de racerback dress maken, maar voor wie? Ik heb twee jongens en die krijg ik met geen mogelijkheid in een jurk, mijn mannen zijn namelijk extreem mannelijk, ze brullen als leeuwen en houden van treinen en auto's.

Maar ik heb wel een lief nichtje van 1 jaar, ik had een tricot gekocht op het stoffenspektakel welke helemaal bij haar vrolijke persoonlijkheidje past.

Et voilá:



Het aanzetten van de boordjes moet nog wat meer geoefend worden, die moeten wat strakker kunnen. Iemand tips hoe dit nog strakker kan en ze niet zo bobbelen? 











donderdag 22 augustus 2013

Zo geknipt! Hij is er!

Ik zag in blogland regelmatig maaksels voorbijkomen uit het 'zo Geknipt' wat mij erg nieuwsgierig maakte, vlag voor de vakantie besloot ik mezelf te trakteren (af en toe moet je jezelf eens kietelen).

Samen met mijn nichtje-logee werd er met zorg een patroon en stof gekozen, we besloten het niet té ingewikkeld te starten. De taken waren strikt verdeelt; ik gaf gas op de naaimachine, Alicia is een gevorderde 'strijker' en 'spelder' geworden.
Het resultaat na één avond keihard klussen mag er zijn:


Orde is een binnenza(a)k!
Het resultaat hebben we keurig netjes opgedeeld, en we hebben allebei een leuk tasje. Vele handen maken licht werk!



woensdag 7 augustus 2013

Terug van weggeweest!

Hallo dan weer!
Ik ben weer opgeladen en klaar om te gáán! Na twee tropische weken in Italië ben ik weer klaar om te naaien en te bloggen.

Het was voor ons de eerste keer om zo lang in de auto zitten met de boys, ook al hebben we de reis verdeelt over twee dagen. Maar dan nog is het een lange zit we waren dan ook bang dat het voor de jongens tegen zou vallen om zo lang in de auto te zitten. Daarom hebben we, hoe decadent ook, beeldschermpjes gekocht voor op de hoofdleuning.

En dan hoor ik jullie denken waar wil Nynke heen met deze informatie? Bij deze beeldschermpjes zitten een koptelefoon en een ieniminie afstandbediening. Om te voorkomen dat deze zouden gaan zwerven  tussen de boeken en het speelgoed volgde een interventie:



Dat is me toch wat he?! We hadden films genoeg bij ons, de interesse van de boys beperkte zich echter tot 3 verschillende dvd's. Ook al mochten de beeldschermpjes niet continu aan, onze knappe koppies hebben in al die uren geen kick gegeven! Geen onvertogen woord, ik kan me van mezelf herinneren dat dat vroeger wel anders was...
Het idee voor dit tasje aan de hoofdsteunen had ik zelf kunnen bedenken maar dat was niet het geval, ik vond de inspiratie hier, het zakje aan de voorkant komt wel van mij (technisch hoogstandje...)
Het stofje is van Riley Blake en kocht ik eens via Etsy. 

Het viel mij op dat ik niet heel veel blogposts gemist heb deze zomer, zijn  jullie allen met vakantie? Waar zijn jullie heen geweest? Ik ben toe aan tips voor volgende zomer!!